pondělí 13. června 2016

Kavárenské putování č. 1: La Bohéme Café

Vítejte u mého prvního kávového článku!
Jsem strašně nadšená, že Vám konečně můžu poskytnout první článek ze série článků o kavárnách, které jsem s kamarádkou navštívila. Tak se do toho jdeme pustit, a doufám, že se Vám článek bude líbit!
 O La Bohéme Café
Tato kavárna se nachází v ulici Sázavská, jen kousíček od tramvajové zastávky Náměstí Míru. Vůbec byste neřekli, že se v tak na první pohled divné a zalezlé ulici nachází La Bohéme Café.


O této kavárně jsem věděla už díky mé školitelce na kávových kurzech, která od nich kupuje čerstvě praženou kávu. Oni totiž nejen kávu vyrábějí (resp. dělají z nich ten horký nápoj který tak většina z nás miluje), ale oni ji i pěstují v různých koutech světa, dále ji zpracovávají a praží. Díky tomu mají vlastní kávová zrna, z kterých je káva výborné a plné chuti, trochu kyselejší, ale tak to má správně být. Pod názvem La Bohéme se skrývají různí kávoví odborníci, kávoví pěstitelé, baristky.  S tímto nápadem příšel Charles Flare, který cestuje po jejich plantážích (Afrika, Střední a Jižní Amerika), porotcuje v baristických soutěžích a snaží se o zlepšení kvality kávy a zlepšení integrity kávového průmyslu.



Když do La Bohéme vejdete, na první pohled Vás upoutá ten prostor. Kavárna je opticky rozdělená na dvě části - ve přední části jsou křesílka, stolečky a schody nahoru - asi pro zaměstnance. Naproti schodům jsou umístěné pytle s praženou kávou k zakoupení. V druhé části je obrovská gaučoidní lavice přes celou stěnu. U ní je asi 5 stolečků s židlí. Dále tam je bar a kasa.

Kavárna je krásně vyzdobená, mají tam knihovnu plnou knížek, nebo jenom kávových pytlů. Naproti baru je na stěně dekorace z větví, květin a listů. Působí to tam domácky a velice příjmně, ačkoli by podle mého názoru bylo lepší, kdyby v části u baru místo tapet měli jednobarevně vymalováno, lépe by to vyniklo.

Když se v kavárně usadíte, nemusíte čekat dlouho a přijde k Vám obsluha se sklenkami (podle toho, kolik Vás je) a džbánkem vody, kterou Vám doplňují v průběhu Vaší celé návštěvy. Po objednání Vaší kávy nebo čaje,  si čekání zkrátíte povídáním, upíjením vody a obdivováním interiéru kavárny.

A teď už k samotné kávě, která jde popsat pouze jedním slovem - výborná! Káva je připravovaná z čerstvých zrn, což je vidět na kávové části kávy (ano zní to divně, ale nemyslím to, kde je mléko), která má v sobě malé bublinky. Káva má výbornou plnou chuť, její kyselost až jemnou hořkost mléko trochu zjemní, stále je tam ale cítit. Malé mínus ale podle mě je, že nemají cukřenky na stolech. Cukr Vám však rádi přinesou - buď třtinový nebo bílý.






1 komentářů:

fitfoodhealthy řekl(a)...

moc pěkný článek :) takový příjemný, že by se člověk hned do té kavárny podíval :) taky pisu blog, tak jestli se chces mrknout :) fitfoodhealthy.blogspot.cz jinak moc pěkný blog máš ♥

Okomentovat